Wie ben ik

In 2002 heb ik de opleiding sportmassage voltooid bij S.O.W. in Nijmegen. Als erkend geregistreerd masseur ben ik aangesloten bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage, kortweg NGS.  Praktijkervaring heb ik kortstondig opgedaan in 2003 bij het Sanadome Nijmegen en tussen 2004 en 2014, behalve in eigen praktijk, ook als freelance sportmasseur bij Sauna en Beauty Oase in Nederasselt.

Sinds 2005 voer ik praktijk in de wijk (De Boomgaard) Oosterhout in Nijmegen-noord.

In juli 2006 heb ik met goed gevolg de specialisatie opleiding Blessure Preventie bij het G.O.S. te Nijmegen afgerond.

Om mijn massagelicentie te behouden en nieuwe kennis op te doen volg ik trouw de nascholingsavonden die jaarlijks door het NGS georganiseerd worden.

Sinds April 2015 ben ik SCAS gecertificeerd. SCAS staat voor Stichting Certificering Actoren in de Sportzorg. Deze stichting beoordeelt o.a. sportartsen, sportfysiotherapeuten en dus ook sportmasseurs op hun vakbekwaamheid en kennen alleen een certificaat toe indien je voldoet aan de voorwaarden. Met deze toevoeging kan het voorkomen dat een sportarts/sportfysiotherapeut voor nabehandeling doorverwijst naar mij, sport(zorg)masseur.

De focus ten aanzien van mijn werk ligt vooral op de combinatie van helderheid van geest en welzijn van het lichaam.

Filosofie:
In onze (westerse) maatschappij is aanraking een gevoelsbeleving die steeds zeldzamer wordt. Dit terwijl aanraking een biologische behoefte is. Een tekort aan aanraking leidt op den duur tot een slechtere kwaliteit van leven, in eerste instantie alleen emotioneel/geestelijk, daarna ook lichamelijk. Bij het masseren wordt de stof oxytocine (bij mannen vasopressine) aangemaakt in het lichaam. Deze stof zorgt voor een behaaglijk gevoel van ontspanning en rust. Ook ontstaat hierdoor een hogere weerbaarheid tegen stress en verslavingen.

Specialisaties:
– Massage ter vermindering van stress gerelateerde klachten
– Algemene ontspanningsmassage
– Onderhoud van het lichaam bij chronische (statische) overbelasting van bepaalde spiergroepen.
– Blessurepreventie